Uw robotmaaier in winterslaap?

Toegevoegd op 07 oktober 2021
Uw robotmaaier in winterslaap?

Als het gras stopt met groeien is het tijd om uw robotmaaier en installatie klaar te maken voor de winterslaap. 

Voordat de robot in winterslaap gaat laadt u hem best nog een volledige dag op. Voor robotmaaiers 305/310/315/320/30x/405X/415X/420/430x/440/450x  kan dit door hem op park-modus te zetten. Voor 105/305/308/220ac/230/260/265acx duwt u op de home-knop. Na het laden zet u de hoofdschakelaar uit. 

De robotmaaier heeft een heel seizoen gemaaid en verdient een onderhoud, breng hem zo snel mogelijk binnen zodat u lang wachten in de lente vermijdt. U kan een onderhoud reeds aanvragen via Onderhoud Aanvragen. Wij voorzien een volledige reiniging, controle op slijtage, eventuele vervanging van noodzakelijke onderdelen en een software-update. U krijgt na onderhoud een testrapport met de resultaten mee naar huis. Belangrijk: bij een robotmaaier moeten om de 3 jaar de dichtingen en de laadcontacten  vervangen worden om de waterdichtheid te blijven garanderen. Een onderhoud is dus zeker aan te raden. Kijk ook zeker uw laadstation na op eventuele roest. Indien dit aanwezig is, is het aan te raden ook uw laadstation mee te brengen op onderhoud. 

Na onderhoud verwittigen wij u meteen en kan u de robotmaaier komen afhalen. Deze wordt dan best opgeborgen in een vriesvrije ruimte. 

Bij voorkeur laat u het laadstation op zijn plaats en onder spanning staan. Dit zorgt ervoor dat zowel elektronica als de bekabeling in de grond op dezelfde temperatuur blijven en oxidatie wordt tegengegaan. 
Indien u verkiest om het laadstation binnen op te bergen raden wij u aan om de kabels te markeren zodat u in de lente de juiste kabels aansluit. U kan deze markeren met de connectdoos. Neem ook de voedingskabel en de transformator binnen. 

Nu is uw installatie volledig klaar voor de winterslaap. Bij de eerste groei van het gras in de lente kan u met een gerust hart uw installatie terug in gebruik nemen. Denk er wel aan uw robot tijdens de laatste koude nachten nog steeds binnen te bewaren. 

Contact informatie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief 

Onze nieuwsbriefleden krijgen unieke aanbiedingen en waardevolle tips voor het onderhoud van een perfect gazon.

Schrijf je nu in